- Pap bliver genanvendt og verdensmål 12 aktiveret

 

Da GP Medical Devices A/S fik ordren til pakningen af 500.000 stk. antistof COVID-19 kits fra deres leverandør, var læringskurven stejl.

Kontor og mødelokaler i Agro Business Parks ene fløj blev lavet om til pakkecentral, og containere fyldte pludselig p-pladsen. 40 mænd/kvinder blev ansat, og de blev fundet via Facebook og mund-til-mund.

Affald! Masser af affald

Det affødte en pludselig udfordring: affald! Masser af affald – pap og plastik og andet emballage fyldte gange og pladser, og var ved at drukne pakkeriet.

Man ønskede at sælge pappet, men så skulle det være presset, og der var ikke en pap-presser i umiddelbar nærhed. Derfor endte papkasserne, som ellers ikke fejlede noget, på forbrændingsanlægget.

Nogen kunne bruge dette affald...

Så flyttede FN17 Business ind i bygningen, og tanken om at smide noget så godt og anvendeligt ud var ikke optimalt i forhold til de verdensmål, FN17 Business er sat i verden for at hjælpe virksomheder med at understøtte. Nogen måtte kunne bruge kasser og emballage!

Der var hurtig proces og hurtigt bid på krogen, og dagen efter fik Lisette fra Cow Concept en bilfuld med kasser leveret af Rikke Agerholm Therkildsen, projektchef for FN17 business.

Lisette kunne sagtens bruge alle kasserne til forsendelse af tasker, sko, tøj og andre varer solgt i webshoppen. OG det passede som fod i hose i Cow Concepts filosofi, hvor bæredygtighed er en vigtig del af værdigrundlaget.

 

 

Således blev verdensmål nr. 12 ’Ansvarligt forbrug og produktion’ aktiveret!
Verdensmål nr. 12 handler netop om at sikre bæredygtigt forbrug og produktion.

En af de indikatorer man måler på her, er lige netop genanvendelsesrate af materialer,
og i stedet for at papkasserne blev sendt til forbrænding, bliver de nu genanvendt i en anden virksomhed, som samtidig sparer penge. Alle vinder!

Delmål
12.5 Reducér affaldsmængden betydeligt

12.6 Motivér virksomheder til at agere bæredygtigt

12.8 Giv alle mennesker viden og forståelse for at kunne leve bæredygtigt