FN17 Business gør verdensmål
konkrete og brugbare

 

FN17 Business så dagens lys i august 2020, og projektchefen blev ansat den 1. oktober, men allerede nu – ca. 8 måneder senere – er der godt gang i at hjælpe og inspirere virksomheder til at få implementeret Verdensmålene i deres forretningsstrategi. Interessen er meget stor – og stærkt stigende - fordi Verdensmålene kommer snigende ind i vores hverdag uanset om det er som privatperson eller virksomhed.

 

Virksomheder der vil fremtidssikre deres forretningsgrundlag, bør tage Verdensmålene og hele den bæredygtige dagsorden til sig og komme i gang med at bruge dem aktivt over for kunder, leverandører, medarbejdere og andre interessenter, for ellers risikerer man en forringet konkurrenceevne inden for en kort fremtid.

 

Presset kan komme både fra myndigheder og politiske beslutninger, der stiller krav om ændret adfærd og opstiller nye regler for en mere ansvarlig drift. Men hvad der kan være endnu mere alvorligt er, at kunderne (både private og virksomhedskunder) ”stemmer med fødderne” og foretrækker at handle med leverandører, der er på forkant med denne dagsorden.

 

Rikke Therkildsen, der for godt 8 måneder siden blev ansat som Projektchef for FN17 Business, har haft travlt siden opstarten, og hun kan virkelig mærke, at virksomhederne fokuserer mere og mere på Verdensmålene og den bæredygtige dagsorden:

 

”Der går ikke en dag uden, at nye virksomheder eller iværksættere henvender sig, fordi de enten er nysgerrige i forhold til, hvad der sker med de Verdensmål, eller fordi de mærker en brændende platform i form af nye krav fra kunderne,” udtaler hun, og tilføjer: ”Der er fuld damp på alle kedler, og jeg kan mærke, at behovet er kæmpestort, så vores timing for at starte dette initiativ op har været perfekt.”

 

 

 

Foreningen FN17 Business er en selvstændig forening startet på baggrund af et partnerskab mellem Viborg Innovation Fond, Viborg Kommune, Asmildkloster Landbrugsskole, Peter Larsen Kaffe, Fonden Agro Business Park, Anders Brøndums Velgørende Fond og VIBORGegnens Erhvervsråd.

 

Foreningens første generalforsamling er netop afholdt og medførte tilknytning af nye, stærke kompetencer i form af Karen Touborg fra Grundfos og Dorthe Kallestrup fra Ege Tæpper, og det er ikke tilfældigt, at netop disse to virksomheder og netop de to personer er blevet rekrutteret til bestyrelsen.

 

”Med Karen og Dorthe som nye bestyrelsesmedlemmer, så har vi suppleret den oprindelige bestyrelse bestående af de stiftende partnere med to nøglepersoner der gennem en årrække har arbejdet intenst med Bæredygtighed og Verdensmål i deres respektive virksomheder. Det er en stor fornøjelse at have fået disse stærke kompetencer ombord, og det styrker vores ambitionsniveau og tro på fremtiden for FN17 Business,” siger Bestyrelsesformand Carsten Stenrøjl.    

 

Der er lagt planer ud for de kommende måneder med virksomhedssparring, workshops, co-working days, inspirationsarrangementer og virksomhedsforløb, så der venter et travlt efterår.